Choral Evensong

Regiokoor Musica Pro Deo uit Meerkerk nodigt u/jou voor de Choral Evensong.

Een Evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk, meestal gezongen door het koor en daarom Choral Evensong genoemd.

Het dagelijks zingen van de ‘Evensong’ behoort tot de vaste taken van ieder Engels koor verbonden aan kerk, kathedraal of college. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele (Engelse) componisten muziek hebben geschreven die in deze ‘Choral Evensongs’ kan worden gezongen.

De liturgie van de ‘Choral Evensong’ is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met haar  ‘Psalms’, Hymnes, haar twee schriftlezingen (‘Lessons’) uit Oude Testament en Nieuwe Testament, gevolgd door de ‘Canticles’ (betekent: Lofzang).

Samen met de dirigent Warno Ruting hebben ze gezocht naar een invulling die bij hen past.

Ad van Pelt is de organist.
Toegang vrij! Wel een collecte aan de uitgang voor de onkosten.
Aanvang 16:00 uur kerk open 15:30 uur.
Voor meer info www.musicaprodeo.nl

4231 AA Meerkerk