Nieuwsbrief Marja en Adré Lichtendonk week 28

Geland

Hartelijke groeten vanuit Tuzla, vanuit ons nieuwe huis.

Het is allemaal heel snel gegaan. Een zuster van de Baptistengemeente ging op zoek naar een gemeubileerd huurhuis en vond er één vlakbij de kerk en dichtbij de winkels in een rustige en veilige wijk.

Nu zit ik dit bericht op ons balkon te typen met een terugblik op de afgelopen maand.

Twee dagen na de uitzenddienst zijn we met een volgeladen auto richting Bosnië vertrokken. Het afscheid werd een feit, na met onze (klein)kinderen op de vroege dinsdagochtend van 11 juni psalm 121 gelezen te hebben. We voelden nu, waar we zoveel over gesproken hadden met elkaar. De reis verliep gelukkig zonder problemen.

Na een week was er een retraite voor alle GZB zendingswerkers in Oost Europa, waar we als beginnelingen aan deel konden nemen. Thema was : “Wandelen met God”. Vijf dagen trokken we met elkaar op. Naast bezinning en bemoediging deelden we lief en leed, ons persoonlijke verhaal. Hoe heilzaam en goed was het om heel persoonlijk met en voor elkaar te bidden.

Van de eerste week in ons nieuwe huis hebben we een werkvakantie gemaakt. Het huis is mooi en geriefelijk, maar een sop – en sausbeurtje vonden we niet verkeerd. Het idee om zes jaar tegen knaloranje en gele muren aan te kijken stond ons niet zo aan. We misten de jongelui uit Putten waar we ooit, 13 jaar geleden, ook een werkvakantie mee hielden in Tuzla. Al zijn we de jongsten niet meer, het klussen ging ons nog best af bij temperaturen van 30 graden en meer. Airco, water en een ventilator hielden ons op de been.

In een volgend bericht willen we vertellen over een eerste kerkdienst met een “lege stoel”.

(foto: delen van ervaringen en elkaar bevragen)

(foto: voor de avondsluiting werd een kaars aangestoken)

Postadres:
4231 BA  MEERKERK