Zaaierberichten 2024 week 17 en 18

DIENSTEN VAN HET WOORD

Zondag 28 april
09.30 uur: ds. E. van der Poel
18.30 uur: ds. H.J. Donken, Wierden

Zondag 5 mei
09.30 uur: ds. A.C. de Kruijf, Rijssen
18.30 uur: prop. P. van der Schee, Hoevelaken

Donderdag 9 mei – Hemelvaartsdag
09.30 uur: ds. E. van der Poel

Crèche
Ook komende ochtenddiensten is er gelegenheid voor ouders die de dienst bij willen wonen, om hun jongste kinderen naar de crèche te brengen. De crèche wordt gehouden in de grote zaal van Het Anker. Zondag 28 april zijn Andrea Krouwel, Lieke Haag, Nadine ten Caat, Sem den Otter en Thijs de Vries aanwezig om op de kleinsten te passen. Zondag 5 mei zijn dat Mirella de Jong, Arninja ’t Lam, Isa van Vuren, Isabel Vermey en Lize de Bruin. Donderdag 9 mei zijn Kristel den Hartog, Marjolein Hijkoop, Ruth Stuy, Lizelotte Ooms en Rens de Vries aan de beurt en zondag 12 mei Dianne den Dulk, Marlissa Bikker, Aron Kloek, Esmee de Gans en Jasmijn Woudenberg.

Zondagsschool
Zondag 28 april is er zondagsschool voor de groepen 1 t/m 4. Zondag 5 mei is er zondagsschool voor de groepen 1 t/m 3. De kinderen gaan na de schriftlezing de kerk uit en lopen met de leiding mee naar het Anker. Na het dankgebed komen de kinderen weer terug naar de kerk, zodat ze samen met ons de zegen mogen ontvangen.

Collecten
Zondag 28 april is de eerste collecte bestemd voor de diaconie, de tweede voor het werk in de eigen gemeente (CvK) en de uitgangscollecte voor het plaatselijk evangelisatiewerk. Zondag 5 mei heeft de eerste collecte een diaconaal doel en dat is deze keer het Diaconaal Maatschappelijk Werk Sliedrecht, de tweede collecte is bestemd voor het onderhoud van de gebouwen. De uitgangscollecte is bestemd voor de clubavonden voor de jongeren van Be – en Stay connected. Donderdag 9 mei is de eerste collecte bestemd voor de diaconie, de tweede voor het werk in de eigen gemeente (CvK) en de uitgangscollecte voor de VakantieBijbelWeek.

Diaconale collecte DMW AV
De interkerkelijke Stichting DMW AV Sliedrecht heeft ten doel het verlenen van maatschappelijke zorg en hulp aan alle inwoners van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden en tracht haar doel met name te verwezenlijken door te voorzien in de bekostiging van maatschappelijk werkers die de grondslag van de diaconieën, die binnen DMW AV samen werken, onderschrijven. De maatschappelijk werkers zijn in dienst bij Stichting Schuilplaats. De overtuiging dat God betrokken is op alle mensen vormt de belangrijkste drijfveer zich in te zetten voor de mensen die hulp vragen. Ze zetten vakkennis en deskundigheid in om cliënten te begeleiden in hun psychosociale problemen om hiermee hun toekomstperspectief te verbeteren. Van harte aanbevolen! 

VERANTWOORDING

College van kerkrentmeesters
Ontvangen bij bezoek door de HVD-dames Janny en Thea van Leeuwen € 20 voor de VBW, Marieke Hakkesteegt en Anja Benschop € 10 voor het orgel en via ouderling Dik van Vuren € 5 en pastoraal werker Paul van der Wiel € 20, beide voor de kerk voor de kerk. Hartelijk dank voor deze giften.

KERKENRAAD

Jaarrekeningen 2023
In de week van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei zullen de jaarrekeningen van 2023 van de kerkrentmeesters en de diaconie ter inzage liggen. Wie er belangstelling voor heeft om een en ander in te zien en er toelichting over wil ontvangen, is welkom na telefonische afspraak. Voor de kerkrentmeesters bij broeder E. Zwijnenburg tel. 06-20272631 en de diaconie bij broeder K. Benschop tel. 06-22942397.

Ouderling vorming en toerusting
Tijdens de kerkenraadsvergadering van woensdag 17 april 2024 is besloten om de kerntaak voor geloofsvorming en toerusting te beleggen bij een daarvoor specifiek aangestelde ambtsdrager. In deze functie is Robert Versluis benoemd en hij heeft deze benoeming met vreugde aanvaard. Dit betekent dat hij zijn pastorale werkzaamheden in de wijk vanaf heden niet meer zal invullen. Dit wordt zowel door Robert als de kerkenraad als een gemis ervaren, maar de roepstem om deze belangrijke functie in de gemeente te gaan vervullen is sterker. Indien u woont in de wijk van Robert en behoefte heeft aan pastorale ondersteuning, dan kunt u tot nader berichtgeving contact zoeken met de scriba of als u dat liever heeft direct met de predikant.

PASTORAAT

We leven mee met hen die eenzaam door het leven gaan en daar dagelijks verdriet aan ondervinden, zelfs als ze veel mensen om zich heen hebben. Dat God u en jou daarin troost en sterkt om het te kunnen dragen.

ACTIVITEITEN / AGENDA (zie ook onze website www.hervormdmeerkerk.nl) Alles conform Jacobus

Boelmarkt
De Boelmarkt komt er al bijna weer aan, D.V. 1 juni is de markt en op zaterdag 25 mei komen we weer bij u langs om e.e.a. op te halen. Er is veel werk te verzetten voorafgaand aan, tijdens en na afloop van de Boelmarkt en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen. Vind u/jij het leuk om mee te doen? Geef u/je dan op via boelmarkt@hervormdmeerkerk.nl of stuur een berichtje naar Arianne van Ooijen.

Tevens organiseert de Boelmarkt een sponsoractie, hiervoor treft u/jij deze week een flyer aan bij de Zaaier, meer nodig? Stuur een mail naar boelmarkt@hervormdmeerkerk.nl. Flyers liggen ook in de kerk en het Anker. Zaterdag 4 mei is de loods de laatste keer dit seizoen geopend van 9.00-11.30 uur.

Vakantie
Na de dienst van zondag 28 april heb ik een week vakantie. In geval van pastorale vragen of nood kunt kun contact zoeken met uw wijkouderling of met onze pastoraal medewerker Paul van der Wiel (pastoraalwerker@hervormdmeerkerk.nl of 0645271126).

Agenda
Zaterdag 4/5 van 9.00 tot 11.30 uur ~ Boelmarktloods

Kopij Zaaier
De kopij voor de volgende Zaaier aanleveren uiterlijk maandag 6 mei voor 12.00 uur aan zaaier@hervormdmeerkerk.nl

Bij de diensten
Afgelopen zondagavond stond er opnieuw een ‘groot thema’ centraal tijdens de ontmoetingsdienst. Deze keer ging het over de eindtijd, naar aanleiding van een vraag uit de Bijbelkring voor ouderen. Het laat zien dat er in de gemeente een verlangen is om onderwezen te worden, juist ook als het gaat over de grote vragen van het geloof. Fijn om een groot deel van de gemeente in de kerk te ontmoeten en zo samen te luisteren, te bidden en te zingen. Dank ook aan de Bijbelkring dat ze over de drempel durfden te stappen om met en voor de gemeente hun verlangen uit te zingen tot God; wat zal de wereld mooi zijn op die dag. Komende zondagmorgen leven we verder toe naar Pinksteren. Van harte welkom in de diensten. In de avonddienst gaat onze oud predikant ds. Donken voor, zelf hoop ik de morgendienst te leiden.

Tot slot
Een hartelijke groet aan u en jullie allen, E. van der Poel